Hyra Hökudden

Med stugan som utgångspunkt ligger fjällvärlden för dina fötter. Du kan välja korta turer från byn upp mot det närmaste lågfjället med hjortronmyrar, tjärnar för fiske och med möjlighet att bestiga Klumpliklumpen. Om du vill ge dig iväg på längre upptäcktsfärder finns många fjäll att välja bland men också spännande utflyktsmål som Stekenjokk, Bjurälvens karstlandskap, Sveriges längsta grotta – Korallgrottan, Hällingsåfallet, Gaustafallet, Brakkåfallet, Lejarfallet, Vikens kapell, Vållans fäbod, den samiska samlingsplatsen och kyrkstaden i Ankarede och mycket mer.

En lisa för själen är att bara sitta och filosofera längst ner på ängen på ”sommarnöjet” en kväll när sjön ligger blank och speglar himlen och de omgivande fjällen och en båt sakta glider förbi. Eller avsluta dagen med en bastu och ett uppfriskande dopp i sjön.

Stora huset
Köket är fullt utrustat och det finns både el- och järnspis och ett härligt stort matbord. I storstugan med utsikt över Jormsjön och fjällen, finns det en stor öppen spis och en bäddsoffa.

Huset har tre sovrum och fem fasta sängar, en extrabädd och en bäddsoffa för en person. På övervåningen finns två sovrum; stora sovrummet med en 160 cm säng, öppen spis, TV och utsikt över fjällen och blå rummet med en 140 cm säng, en enkelsäng 80 cm och en extrasäng. På bottenvåningen finns gröna rummet med en våningssäng där undersängen är 105 cm och översängen är 80 cm. I övrigt finns ett torkskåp i hallen och ett badrum med tvättställ, dusch och en förbränningstoalett.

WiFi, TV med SVT 1, 2 & barnkanalen/kunskapskanalen, en gammal AppleTV, DVD samt kortlekar och lite spel finns. Det finns även en roddbåt att låna och på tomten finns också ett båthus med en fantastisk bastu, två härbren och två utedass.

Härbret och stolpboden
Vid behov kan även de två härbrena vid sjön hyras. Det större röda härbret har ett sovloft med två 90 cm sängar och på bottenvåningen ett kök med matplats och eldstad. Det mindre grå stolpboden  har vattenkokare, ett litet kylskåp och en våningssäng där undersängen är 120 cm och översängen är 80 cm. Båda har el men inget av dem har vatten indraget. Tvättvatten kan tas från sjön och dricksvatten kan man ta från stora huset i dunkar. Ett utedass finns vid härbrena.

Uthyrningsveckor
Under sommaren hyr vi ut tre-fem veckor med byte lördagar, ankomst efter kl. 15 och avresa före kl. 11. Vissa år hyr vi även ut stugan under några höstveckor. Vintertid hyr vi aldrig ut stugan.

2024 är följande veckor lediga:  13/7 – 20/7 och 20/7 – 27/7.

Hyresvillkor
Ta med lakan och handdukar. Lämna stugan i samma skick som den var när ni kom dvs bär in ved, aska, släng sopor och städa innan du far. Specerier mm som finns i huset är fritt att använda. Hundar är välkomna men tyvärr inte katter.

Hyreskostnaden är 8000 kr/vecka med fri tillgång till bastu. Du kan även lägga till ett eller två härbren för 2000 kr/st. 20% av hyran betalas vid bokning, resterande summa betalas senast två veckor före ankomst.

För mer information och bokningar maila Mariahyra@jorm.nu

Mer info om stugan här >>>
Att göra i Frostviken, information från Strömsunds kommun >>>
PDF: Att göra i Frostviken >>>
Info om bygden >>>
Fiske i Strömsunds kommun   >>>